Gubben og katten

Gubben og katten pages

Gubben Pettersen og katten Findus

 25px-hvit
Gubben Pettersen er ikke så glad i å sitte og prate. Han trives bra med å være alene. Slik levde han i mange år. Men av og til kunne det bli litt vel ensomt. Men så en dag kom Findus og da ble det full fart! Hvordan dette skjedde, kan du høre om i lydboka Da katten Findus var liten. Siden har han aldri følt seg ensom.

Pettersen har ikke så mye annet å gjøre enn å passe på at Findus og hønene har det bra. Men han liker å være i snekkerboden og pønske ut og bygge avanserte apparater. Det vanskeligste han har bygget var en mekanisk, snakkende julenisse. Han forstår fortsatt ikke hvordan han klarte det. Han burde lese Nissemaskinen, så forstår han kanskje hvordan det gikk til. Han er glad i å dyrke grønnsakene sine selv. Hønene liker også når Pettersen graver i kjøkkenhagen, for da finner de masse mark. Det kan du høre om i Kakling i kjøkkenhagen.

Hvor gammel Findus er, vet han ikke, og det virker ikke som han blir eldre heller. Men han er veldig glad i å fylle år, så derfor feirer han bursdag tre ganger i året. Da blir det pannekaker. Hør hvordan det kan gå for seg i Pannekakerøre. Med unntak av store gjedder er ikke Findus redd for noe, bortsett fra rever. Han tror at rever spiser katter. Men gubben Pettersen har sagt at de antagelig ikke gjør det. ANTAGELIG?! Det holder ikke, det er best å holde seg unna eller skremme dem bort. Hvordan man skremmer bort en rev, kan du høre om i Revejakten.

Gubben Pettersen er bestevennen til Findus. De er sammen hver eneste dag. Pettersen er det eneste mennesket som forstår hva Findus sier. Men Findus forstår hva menneskene sier. Han kan også snakke med mukklene – som finnes overalt. Det kan ikke Pettersen. Det virker ikke som han ser dem i det hele tatt.

  Share